Asociația Centrul Daniel AFJ

Cuvinte cheie:

Adresă

Bacau, Str. Pictor Ion Andreescu, nr. 5

Telefon

0728 219 121

E-mail

centrul_daniel@yahoo.com

Persoană de contact

Popa Ionela Cătălina

Site

centruldaniel.ro

Facebook

facebook.com

Instagram

instagram.com

Asociația Centrul Daniel AFJ

Valorile

  • Resposabilitate
  • Solidaritate
  • Respectul
  • Transparenta

In cadrul Centrului DANIEL se implementează o metodologie de lucru rezultată în urma colaborării cu medicii de specialitate, cu diverse organizaţii de profil, cât si a experienței acumulate în urma celor peste 30 de ani de activitate ce ne-a purtat spre o perfecţionare și specializare în domeniul serviciilor de recuperare si abilitare dedicate copiilor.

Asociația

Asociația „CENTRUL DANIEL” Bacău, este o organizație neguvernamentală, apolitică, cu caracter umanitar și fără caracter religios, înființată pe baza fostei legi 21/1924 prin S.C. nr.174/1990, modificată prin O.G. 26/2000 cu privire la asociații și fundații publicată în M.O. 39/31.01.2000.

Scopul

Scopul organizaţiei este de a sprijini toate categoriile defavorizate ale comunitatii, prin derularea de proiecte sociale, medicale si educative care sa imbunatateasca viata persoanelor cu dizabilitati de orice fel, cu precadere copii si tineri, si familiile din care aceştia fac parte, copii orfani, abandonati, tineri si familii vunerabile, persoane in varsta.

Proiecte reprezentative

„Centrul Daniel – o sansa la bucurie”, anul 2023

Prin activitatile proiectului ne-am propus să contribuim la crestea gradului de autonomie, la dobandirea abilitatilor necesare integrarii sociale, la dezvoltarea potentialului prin parcurgerea unui program de recuperare individualizat, sa oferim suport părinţilor acestora si a vizat urmatoarele directii de actiune: reintegrarea comunitara, socializare, dezvoltarea abilitatilor de viata, recuperare.

Deoarece, pentru a se realiza o adecvata reintegrare comunitara, este esentiala dezvoltarea la nivel maximal a potentialului restant prin terapii specifice de recuperare, activitatea principala a proiectului a fost asigurarea de servicii sociale si de recuperare/reabilitare specifice pentru copii/tineri cu dizabilitati, atât pentru cei din familii, cât şi pentru cei daţi în plasament familial, in cadrul CENTRULUI DE RECUPERARE DANIEL.

Festivalul STEA Printre Stele Editiaa a XI-a, anul 2023 ( 11 editii realizate 2002 – 2023)

Ideea organizarii acestui eveniment de promovare tip festival a pornit din nevoia de a schimba perceptia legata de persoana cu dizabilitati. Aceasta este o preocupare des intalnita in cadrul organizatiilor neguvernamentale, astfel, existand numeroase campanii de promovare organizate sub diferite forme: proiecte, evenimente, actiuni, baluri de caritate care promoveaza necesitatea integrarii si excluderea marginalizarii sociale a persoanelor cu handicap.

Festivalul este un concurs de interpretare pentru care isi propune sa contribuie la descoperirea si lansarea de copii si tineri interpreti de muzica usoara.

Scopul organizarii acestui eveniment de promovare tip festival a pornit inca din anul 2012, din dorinta de a prezenta valoarea si a schimba perceptia legata de persoana cu dizabilitati, de a aduce impreuna copii talentati si copii cu dizabilitati, alaturi de personalitati marcante ale muzicii usoare romanesti.

Evenimentul este organizat intr-o maniera integrativa şi participativă la viaţa socio – culturală a comunităţii din care fac parte, tocmai pentru a demonstra ca handicapul nu trebuie sa conduca la izolare, nu trebuie sa ingradeasca accesul la viata culturala, nu trebuie sa afecteze viata copilului/tanarului cu dizabilitati, deoarece toti copiii merita o sansa de a se autovaloriza, indiferent de existenta talentului sau handicapului, si pot fi educati astfel incat, impreuna, sa construiasca o lume mai buna.

Alte proiecte implementate

1.  Servicii de recuperare inovative pentru  copii si tineri  – 2020

2.  Utilizarea tehnologiei in programele de recuperare   2016 si 2017

3.  Terasa de terapii in aer liber    2017

4.  „25 de ani de activitate in folosul comunitatii”  – 2018

PROIECTE EUROPENE:

  • „Învăţământ special pentru copiii cu handicap neuromotor care nu sunt
cuprinşi în nici o formă de învăţământ” (1996-1997) – Prin Programul „Phare Lien”
  • „Asistenţă medicală şi socială la domiciliu” (1997-1998) – Prin Programul „Phare Lien”
  • „Zbor fără aripi” Prin programul Phare 2003, componenta Access Social

PROIECT PRIN PROGRAMUL DE COOPERARE ROMANO-ELVETIAN:

„Servicii speciale mobile pentru persoane cu dizabilităţi din zone rurale” proiect în parteneriat cu Espoiroumanie Elveţia şi FSC Bacău