Asociația de Artă In Context Slănic Moldova
Cuvinte cheie:
Adresă
Telefon
Persoană de contact
Site
Site
Asociația de Artă In Context Slănic Moldova
Misiunea
Crearea de experiențe bazate pe investigație, cercetare, interacțiune și cooperare, menite să încurajeze oamenii să gândească singuri, să înțeleagă complexitatea lumii globale și să acționeze solidar cu natura și generațiile următoare pentru producția unui viitor viu. Crearea unei culturi de experimentare și de colaborare, ce inspiră învățarea și învățarea de-a lungul vieții, gândirea critică, curiozitatea, comunitatea, incluziunea și durabilitatea.
Obiectivul
Obiectivul nostru pe termen lung este crearea un sistem economic circular, minimizând producția deșeurilor și valorificând la maximum resursele locale, într-un moment în care nevoia de comunitate, de solidaritate, de cunoaștere, de acțiune și terapie prin natură și artă este mai mare ca oricând.
Proiecte reprezentative
Proiectele Asociației de Arta In Context Slanic Molova pe care le desfășoară în prezent sunt un prim pas spre schimbarea acestei statistici la nivel regional și o inițiativă menită să contribuie la promovarea conceptelor de reducere, reciclare, refolosire, precum si exemplificarea unui model de economie circulara și antreprenoriat social menit să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii prin creativitate.
Centrala Artelor In Context
În 2020, In Context a găzduit pentru o săptămâna un Performance susținut de catre cel mai cunoscut artist roman pe plan international: Dan Perjovschi, care a desenat pe geamurile Centralei Artelor și care a consacrat proiectul pe harta centrelor culturale internaționale, alături de mari muzee din lume care l-au găzduit.
Produs la Centrală
Proiectul nostru “Produs la Centrală” face parte din The European Network of Cultural Centers.
Târgul anual de upcycling
Prin târgul anual de upcycling ne dorim să implicăm populația locală și să educăm tinerii din Slănic Moldova și să contribuim construirea identității acestei comunități forestiere ca fiind responsabilă și aliniată prioritatilor internaționale de dezvoltare sustenabilă generate de criza ecologica actuală.
Proiecte de rezidență de artă contemporană și muzică experimentală
Folosind materiale locale, prin practici estetice diverse, artiștii au explorat concepte legate de impactul omului și al modelului economic neoliberal asupra ecosistemelor pământului, modalități de re-sensibilizare cu natura, energiile conținute în materia organică (sare, piatră, lemn), precum și potențialul artei de a revitaliza spații și comunități prin participare colectivă.
Cele doua ediții ale festivalului de muzică experimentală În Context au adus împreună un număr de 60 de muzicieni români și internaționali care au susținut concerte, acte și workshopuri în 9 locații inedite, printre care și Sala de Spectacole Florin Piersic din Salina Târgu Ocna (240 metri sub pământ), Biserica Catolica din Slanic Moldova, pădurea din proximitatea Izvoarelor din Slănic Moldova, precum și Parcul Central al Stațiunii.