Asociația Door to Outdoor

Cuvinte cheie:

Adresă

Str. Livezilor, Nr. 2 Bacău

Telefon

0753 289 883

E-mail

door2outdoor@gmail.com

Persoană de contact

Mihaela Gârleanu

Site

d2o.ro

Facebook

facebook.com

Instagram

instagram.com

Asociația Door to Outdoor

Obiectiv și scop

DOOR TO OUTDOOR are ca obiectiv derularea de proiecte de educatie non formală prin turism de aventură. Scopul nostru este de a facilita accesul membrilor comunităţii de toate vârstele, precum si a persoanelor cu dizabilități la oportunităţile de dezvoltare oferite de către mediul înconjurător, prin promovarea şi desfăşurarea de activităţi educative.

Ne dorim mult ca întreaga comunitate să intre în contact cu natura, să înțeleagă beneficiile acestui tip de activități. Ne adresăm tuturor categoriilor de vârstă, dar în special copiilor pe care ne interesează foarte mult să-i scoatem din sfera asta tehnologizată și să-i ducem spre zona… fără semnal.

Membrii

Membrii asociatiei au o experiență de lucru cu tineri si adulți, de peste 15 de ani pe ceea ce numim astăzi educație outdoor.

Activitățile

Printre pregătirile profesionale, de specialitate enumerăm absolvenți de psihologie, stiintele miscării sportului si sanatatii, kinetoterapie, ghizi montani autorizați, experienta in turism si alpinism, experienta în lucru cu persoane cu dizabilitati.

Proiecte reprezentative

Egali pe apă

Prin proiectul „Egali pe apă” ne propunem să facilităm accesul la sporturi nautice pentru persoanele cu dizabilități din județul Bacău și din împrejurimi și să promovăm mișcarea și sportul în vederea creșterii calității vieții în rândul persoanelor cu dizabilități locomotorii. Noi, cei de la Asociația Door To Outdoor, alături de partenerii și colaboratorii noștri, asigurăm instruirea și accesul gratuit pentru persoanele cu dizabilitati, care vor să se bucure de mișcare și libertate pe apă.

Proiectul Egali pe apă se bazeaza exclusiv pe voluntari, cu cât avem un număr mai mare de voluntari cu atât putem organiza un număr mai mare de evenimente.
Interacțiunea cu persoanele cu dizabilități este una benefică de ambele părți.

International Sustainable sport in the Parks

Proiectul International Sustainable sport in the Parks cofinanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Obiectivul acestui proiect: realizarea unui ghid de bune practice în vederea protejarii si conservarii ariilor naturale, a Parcurilor Nationale. Sportul devine o prioritate în viața modernă, dar în ciuda capacității sale de a distra și de a păstra și îmbunătăți starea noastră de sănătate, el poate degrada mediul înconjurător și poate avea un efect negativ asupra biodiversității în special în cazul evenimentelor sportive organizate în arii naturale protejate. Prin adoptarea de practici durabile în organizarea activităților sportive de masă se poate reduce impactul asupra mediului înconjurător și totodată se poate crește gradul de conștientizare al participanților și al publicului referitor la efectele asupra zonelor naturale.

Drumetii tematice

Drumetii tematice adresate tuturor categoriilor de varsta in vederea promovarii unui stil de viață sănătos.