Asociația Împreună pentru Enescu

Cuvinte cheie:

Adresă

MOINEȘTI, STRADA SCHELEI NR.1 ETAJ 3 SALA 16

Telefon

021-668.00.90

Site

scoala-george-enescu-moinesti.ro/asociatia-impreuna-pentru-enescu/

Facebook

facebook.com/AsociatiaImpreunaPentruEnescuMoinesti/

Asociația Împreună pentru Enescu

Misiune

Crearea unor contexte potrivite: ateliere, proiecte, activități care să ofere oportunitatea fiecărui copil care participă la acestea, de a afla lucruri despre el, de a-și valida talentul /abilitatea pe care crede că îl / o deține în scopul descoperirii vocației.

Viziune

Asociația „Împreună pentru Enescu“ este cea mai cunoscută și de succes organizație din comunitatea moineșteană, care contribuie la orientarea școlară și profesională a copiilor care ajung să colaborez cu experții noștri , astfel încât la finalul experienței să știe exact ce drum să aleagă în viață pentru o experiență împlinitoare școlară și profesională a copiilor care ajung să colaboreze cu experții noștri, astfel încât la finalul experienței să știe exact ce drum să aleagă în viață pentru o existență împlinitoare și cu sens.

Proiecte reprezentative

Micul studio de actorie

Este un proiect cu tradiție al asociației. Atelierul de creație teatrală este coordonat de actorul Bogdan Matei ( TM Bacovia, Bacău).

Atelierul oferă cursuri gratuite de teatru, într-o formă inedită pentru copiii selectați. La finalul anului școlar tinerii implicați susțin un spectacol de teatru ca niște actori profesioniști.

Au  parte de decor, costume, afiș, bilete, sala de reprezentații de 300 de locuri, lumini, sunet și aplauze la scena deschisa. 

O experiență completă din lumea teatrului.

Târgul Comorilor Uitate

Un proiect dezvoltat și implementat de Asociația “Împreună pentru Enescu”, aflat la a 5 a ediție. Proiectul urmărește multiple obiective: cultivarea spiritului antreprenorial, a respectului pentru muncă, pentru natură prin aprecierea lucrurilor vechi, dar încă bune de folosit și mai ales a voluntariatului. 

Acest proiect a fost distins cu premiul I pe județ, în anul 2022, în cadrul Concursului Național SNAC, destinat proiectelor de voluntariat, organizat de către Ministerul Educației.

Departamentul de limbi străine

Este cel mai tânăr proiect al Asociației și se bazează pe colaborarea cu un  număr de 8 profesori de limbi straine: germana,  engleza,  spaniola,  franceză, italiană.

Lecțiile sunt departe de stilul clasic de predare, interacțiunea profesorilor cu copiii este o una inedită, ,,marca” proprie asociației. Cei ce doresc să afle cum se desfășoară un atelier de limbi străine pot să participe la  o lecție de probă, în mod gratuit!

Atelierul de arte

Este coordonat de d-na prof. Ing. Carmen Mîrț. Este unul din cele mai vechi ateliere. Prin aceste ateliere, abordăm arta într-un mod diferit, ghidăm copiii spre tehnica potrivită, valorificăm talentul fiecăruia iar acolo unde nu este talent nativ, compenseazăm prin munca pentru rezultate remarcabile. 

Toate atelierele au valențe de autocunoaștere,  scopul lor comun fiind  descoperirea drumului potrivit în viata fiecărui copil. 

Principiul este simplu, experimentăm din toate ,,fără FRICĂ”!

Asociația „Împreună pentru Enescu“ s-a identificat, o perioadă, cu artele, teatrul și pictura noi, fiind singura organizație din Moinești care oferă cursuri de actorie gratuite copiilor cu vârste între 11-15 ani, în coordonarea unui actor profesionist. La sfârșitul repetițiilor (4-8 luni) copilul joacă într-un spectacol, îmbracă un costum, se desfășoară într-un decor realizat ca pentru un spectacol profesionist, se prezintă într-o sală de spectacole cu 300 de locuri (spectatorii plătesc bilet) și la sfârșit se bucură de aplauze la scenă deschisă.

Acum suntem căutați și pentru departamentul de limbi străine care oferă o varietate de cursuri: limba franceză, engleză, italiană, spaniolă, germană, pentru toate grupele de vârstă. Cursul de artă (pictură + handmade) este un alt atu al asociației noastre.

Asociația „Împreună pentru Enescu“ oferă numeroase oportunități de voluntariat pentru copii și adulți. Având în vedere multitudinea de proiecte, ateliere și activități permanente, dar și ocazionale, întotdeauna invităm voluntarii să ne sprijine pentru a-și putea dezvolta abilități de comunicare, muncă în echipă, rezolvare de situații dificile, suport pentru colegi mai mici.