Asociația Valoare Plus

Cuvinte cheie:

Adresă

Str. Orizontului, Nr.16, Bacău, România

Telefon

0747 120 308

E-mail

contact@valoareplus.ro

Persoană de contact

Marian Pădureț

Site

valoareplus.ro

Facebook

facebook.com

Asociația Valoare Plus

Valori

Printre valorile noastre se regăsesc:

  • viața – pentru că apărăm, protejăm și prețuim viața umană ca fiind cea mai mare prioritate pentru societate
  • dreptatea – pentru că oamenii trebuie tratați cu demnitate și respect
  • integritatea – deoarece în centrul unei societăți prospere sunt oameni care nu compromit onestitatea și principiile morale puternice
  • empatia – pentru că soluțiile eficiente și durabile apar abia după ce înțelegem sentimentele, temerile și provocările celor pe care vrem să-i ajutăm
  • perseverența – pentru că refuzăm să renunțăm în fața momentelor dificile, descoperind astfel potențialul nostru

Misiune

Misiunea noastră este să influențăm, să mentorăm și să ajutăm oamenii să-și descopere valoarea, potențialul și destinul în viață!

Activități

Printre activitățile noastre se numără: ședințe cu voluntarii, activități educative, organizare de evenimente educative și culturale, crearea de piese de teatru, forum teatru, training-uri, acțiuni de caritate, campanii de strângere de fonduri, etc.

Proiecte reprezentative

Stay Free

Prin proiectul „STAY FREE 4.0” am desfășurat pe parcursul a 2 ani școlari activități de informare și conștientizare a pericolului traficului de ființe umane cu aproximativ 11000 de beneficiari ai proiectului – elevi din aprox. 300 de școli gimnaziale cu care am colaborat pe raza a 5 județe din regiunea Moldovei. Asociația Valoare Plus desfășoară proiectul STAY FREE încă din anul 2016 și noi credem că prin informarea elevilor îi putem ajuta să înțeleagă consecințele alegerilor lor astfel încât să fie mai bine pregătiți pentru viitor. Acest lucru va contribui la reducerea semnificativă a numărului de persoane traficate în următorii ani.

Pentru un viitor mai bun

Proiectul „Pentru un viitor mai bun” are ca scop principal susținerea unui număr de 60 de elevi de gimnaziu din județul Bacău care aparțin unei grupe de risc (familii monoparentale, familii plecate în străinătate, copii orfani sau în plasament, familii cu dificultăți materiale etc.) prin suport la efectuarea temelor printr-un program de after-school, programe de dezvoltare a caracterului, educarea spiritului cooperativ și disciplinar alături de voluntarii asociației și nu în ultimul rând motivarea de a găsi un model personal în viață pe baza unor valori morale înalte.

O masă caldă pentru oamenii străzii

Prin proiectul „Dăruiește o masă caldă persoanelor fără adăpost”, împreună cu voluntarii și sponsorii noștri, suntem alături și ne sprijinim semenii, care din diferite motive sunt fără adăpost, dăruindu-le în luna cadourilor, bucuriei și a empatiei o porție caldă de mâncare, apă, haine, încălțăminte și medicamente.

Voluntariat

Dacă vrei să devii voluntar în cadrul Asociației Valoare Plus și să faci o diferență în comunitatea din care faci parte te așteptăm la sediul nostru din strada Orizontului nr. 16 din Bacău între orele 08:30-16:30 să ne cunoaștem!