ONG

SOS Satele Copiilor România

Cuvinte cheie:

Program SOS Bacău

Str. Gării nr 45 Hemeiuș, cod postal 607235 – birou local

Telefon

0771.030.736

Site

sos-satelecopiilor.ro

Facebook

facebook.com/SOSSateleCopiilor/

Instagram

instagram.com/sos_satelecopiilor/

Linkedin

linkedin.com/company/sos-satelecopiilor/

Youtube

youtube.com/@SateleCopiilor/

Persoană de contact

Rodica Marinoiu

E-mail

rodica.marinoiu@sos-satelecopiilor.ro

Telefon

0756 098 791

SOS Satele Copiilor

Rolul nostru

De 30 de ani, SOS Satele Copiilor România oferă o familie iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și îi susține și protejează pe cei care riscă să o piardă.

La nivel național, SOS Satele Copiilor derulează programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Din 2022, SOS Satele Copiilor implementează și programe dedicate familiilor din Ucraina.

Asociația SOS Satele Copiilor România este considerată un model de bună practică în protecția copilului și se numără printre inițiatorii modelului caselor de tip familial în România, al centrelor de consiliere și sprijin pentru copii și părinți din comunități și al programelor ce pun accent pe formarea deprinderilor de viață independentă pentru tinerii din sistemul de protecție.

Proiecte reprezentative

În programele SOS de prevenire a separării copiilor de părinți și de îngrijire alternativă dezvoltăm mai multe poiecte cu impact atât asupra beneficiarilor, cât și asupra comunității.

Școala de vară SOS

Dumbrava minunată din Hemeiuș: dezvoltăm proiectul de 3 ani. Am adus anual zeci de copii împreună, iar anul acesta 80 de copii români și ucraineni din programul SOS Bacău
și din comunitățile apropiate se bucură de activități. Alături de specialiști SOS, voluntari, profesori și animatori, cei mici participă la ateliere creative, de dezvoltare personală, cercuri de lectură și fac teme de vacanță.

Centrul de Zi Hemeiuș

Anual, peste 20 de copii, din comunitate, primesc zi de zi suport școlar, participă la activități educative, de dezvoltare personală, de timp liber și primesc o masă și gustări. Ansamblul de dansuri populare al centrului SOS a participat cu succes la nenumărate evenimente din comunitate.

Proiecte dezvoltate pentru tinerii din programele SOS

Exemplu: ”Laborator participativ: capacitare și advocacy pentru implicarea tinerilor în construcția politicilor și programelor sociale adresate lor” – Proiectul își propune educarea tinerilor din sistemul de protecție specială sau din mediile vulnerabile în a-și cunoaște drepturile. Ei vor învăța cum să se reprezinte singuri în dezbateri publice și cum își pot expune punctul de vedere în decizii care îi privesc direct. Alături de ei, vor fi instruiți și specialiști, care vor putea susține și îndruma vocile tinerilor.